lördag, oktober 24

karriärbyte

Funderar på att bli läkare. Så man har koll. Så man slipper stå som ett mähä och säga jaha..tack då...när en femte läkare skriver ut ett femte preparat för att behandla samma lilla tjejs återkommande krupphosta.
Vi missade ta med den senast utskrivna medicinen till stugan. Naturligtvis börjar LillTyran skälla som en liten säl första natten. In på Ludvika-akuten där läkaren skriver ut Bricanyl. Men är inte det astmamedicin? undrar oroliga mamman som i bakhuvudet har ett minne att en annan läkare sagt att den är verkninglös mot krupp. Prova den, blir rådet. Kort och gott. Sedan informerar hon att den medicin vi glömt hemma står bra där, och att den absolut inte ska skrivas ut åt barn under två år. Bad att få hennes ord på pränt för att konfrontera föregående läkare. Som sagt. Plugga medicin kanske.

2 kommentarer:

  1. Näää, stackars Tyra, och stackars er! :-( Det var ju inte så er helg skulle bli. Bricanyl är förvisso en astmamedicin, en luftvidgande sådan, och kan hjälpa i kruppsituationer. Samma sak med Airomir och Ventoline. Vilken medicin tyckte läkaren inte skulle skrivas ut till barn under två år, och varför? (Undrar om det är någon av dem jag har till barnen)

    Kram till er!

    SvaraRadera
  2. Nej vi konstaterade just det; det blir aldrig som man tänkt sig. Men det var ingen jobbig grejj egentligen, vi for in på morgonen och hann få massor gjort ändå. Tyran är ju helt opåverkad av sin trånga hals så hon ångar på som vanligt. Medicin. om jag minns rätt är det Desentol och Lepheton vi ska blanda åt henne. Ska även finnas färdigblandat. Enligt Ludvikadoktorn big NONO. Måste kolla ordentligt när jag kommer hem...Minns inte riktikt hur resonemanget gick runt Bricanyl som inte fullgod hjälp vid krupphosta, förutom just det luftrörsvidgande då, men ingen har gett henne det tidigare. Ventoline har vi provar men om en unge redan kör 220 knyck behövs inte gasen tryckas på ytterligare - hon blev helspeedad av den!!! Hursom, hon rosslar och mår finfint och är syresatt och söt så vi kör på! Vi stämmer av medicinerna när jag är hemma! Hoppas ni mår bra förutom hackig nattsömn. Kram!

    SvaraRadera